Na tenhle koláč se nemůžu vynadívat. Nenáročný na přípravu, protože můžete použít kupované křehké těsto, ale chutná (a voní!) skvěle.
1 křehké těsto
3 lžíce dijonské hořčice
50 g strouhaného čedaru
4 velké cukety
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky drceného česneku
sůl, pepř, sušený tymián
Křehké těsto rozložíme do koláčové formy o průměru 28 cm, přesahující okraje odřízneme a dno propícháme vidličkou. Potřeme hořčicí a posypeme sýrem.
Cukety (můžeme použít i žluté a zelené na střídačku) omyjeme a škrabkou krájíme na tenké plátky. Zlehka je osolíme, necháme pustit vodu a tu osušíme. Začínáme uprostřed jednou ruličkou a postupně omotáváme až do naplnění mísy. Olivový olej smícháme s česnekem, špetkou soli, čerstvým pepřem a asi lžící tymiánu. Směsí potřeme celý vršek koláče.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut. Zda je upečeno, poznáme podle zlátnoucích okrajů.
Comments